Case ABB Breakers and Switches

Johtoryhmistä voittajajoukkueet

Johtoryhmistä voittajajoukkueet

Vaasassa toimii yksi ABB:n kytkintuotteita valmistavista tehtaista. Lisäksi Pohjanmaan pääkaupungissa on globaali vastuu koko kytkinliiketoiminnasta. Sekä Vaasan tuotannolla että globaalilla liiketoiminnalla on omat johtoryhmänsä, joissa enemmistö on kuitenkin samoja henkilöitä. Siksi osa asioista nousi tarpeettomasti kahden johtoryhmän käsiteltäviksi. Tämän välttääkseen yhtiö halusi selkeyttää johtoryhmien roolijakoa ja kirkastaa vastuita.

Tavoitteeseen päästäkseen ABB käynnisti johtoryhmätyön kehittämisen. Johtoryhmätyön kehittämiseen kuului sekä rakenteellisia muutoksia että myös henkilökohtaista valmentamista. Henkilökohtaiseen valmennukseen sisältyi muun muassa jokaisen johtoryhmäläisen resilienssin eli muutosvalmiuden testaaminen.

Kehittämisessä tehtiin muutoksia myös rakenteisiin ja moniin käytännön rutiineihin. Muutamien asioiden käsittely keskitettiin vain yhteen johtoryhmään.

Tulokset ja businessvaikutukset

Kehittämistyön aikana kirkastui näkemys, että johtoryhmäläiset hakivat jopa liiallisesti harmoniaa ja pysyivät liiankin vahvasti ”omalla tontillaan”. Tämän muuttaminen oli edellytys, että syntyisi tiimi, jossa kokonaisuus on enemmän kuin osiensa summa.

”Jokaisen pitää tuoda ryhmään enemmän kuin oman vastuunsa, muuten toiminta on raportointia”, sanoo Breakers and Switches-yksikköä vetävä Niko Railo.

Kehitystyön jälkeen tehty kysely kertoi johtoryhmän jäsenten kokevan muun muassa, että ilmapiiri oli kehittynyt selvästi ja strategisiin asioihin jäi aiempaa enemmän aikaa. Muutokset näkyivät sekä strategisten kysymysten että rutiinien tasolla. Johtoryhmäläisille tehty resilienssitesti ilahdutti myös henkilötasolla.

”Resilienssiprofiilia purettaessa jokainen sai tietää omien vahvuuksien ja uudistamistarpeiden lisäksi työkaluja, joilla omaa toimintaa voi kehittää”, muistelee henkilöstöpäällikkö Jessica Alasaari.

Haluatko lukea koko casen?

Lataa tästä koko case luettavaksi.Kysy lisää

Kim Kaijasilta

Head of Client Renewal, Managing Consultant

+358 40 564 9815

Teknos

Tähtää uusiin maaleihin

Espoo

Johtamisella tarina todeksi

ABB Discrete Automation and Motion

A world class product creation

Asiasanat: #johtaminen

Talent Vectia