Case ILOQ

Kasvustrategialla vauhtia kansainvälistymiseen

Vauhtia kansainvälistymiseen

Digitaalisia lukitusjärjestelmiä valmistava iLOQ pani uuden vaihteen kansainvälistymiseen.

Oululaisen iLOQin kasvunäkymät ovat vahvat, sillä digitaalisten lukitusjärjestelmien markkinat kasvavat voimakkaasti. Digitaalisuus tuo monia käyttö- ja kustannusetuja lukitukseen samalla tavalla kuin monilla muillakin toimialoilla.

Yhtiöllä on monen vuoden etumatka kilpailijoihin nähden. Etumatka on kuitenkin harvalla toimialalla pysyvä. Siksi nyt on erityisen hyvä aika vauhdittaa kasvua. Siksi yhtiö halusi vientipainotteisen kasvustrategian, joka toimisi tiekarttana hyvässä vauhdissa olevan viennin kasvattamiseen.

Vientimalli rakennettava itse

Uuden strategian tekemiseen iLOQ otti kumppaniseen Talent Vectian. Yhtiö sisältä strategiatyöhön tuli aiempaa laajempi joukko avainhenkilöitä, mikä monipuolisti näkemyksiä, sitoutti ihmisiä ja viesti tavoitteista jo strategian tekovaiheessa. Strategian tekemisessä näkökulmaa lähdettiin hakemaan aiempaa enemmän markkinoilta, kun aiemmin keskiössä olivat olleet enemmän teknologia ja tuotteet.

Uudessa strategiassa määriteltiin keskeiset kasvumarkkinat, toimenpiteet markkinoille etenemiseen sekä tarvittavat resurssit. Lisäksi määriteltiin muun muassa selkeät numeraaliset tavoitteet.

Systemaattinen kasvumalli

Yhtiöllä on nyt johdonmukainen kasvustrategia, joka ohjaa yritystä kansainvälistymisessä. iLOQ on määritellyt, mille markkinoille se etenee lähivuosina milläkin aikataululla. Yhtiölle kehitettiin myös yhtenäinen laajentumismalli, jolla se etenee uusille markkinoille. Strategiatyön seurauksena yhtiö käynnisti muun muassa henkilöstöjohtajan ja markkinointijohtajan rekrytoinnin.

”Uudessa strategiassa on mietitty kaiken kaikkiaan kokonaisvaltaisesti liiketoiminta. Se auttaa tekemään valintoja ja keskittymään oleellisiin asioihin”, sanoo iLOQin toimitusjohtaja Heikki Hiltunen.

Strategiakehityksen jatkotyönä yhtiö on käynnistänyt kehitystyön mobiililiiketoiminnan strategian kehittämiseksi.

Kysy lisää

Lehto Group

Monot samaan suuntaan

Danske Bank

Positiivinen haastaminen on asiakkaan palvelua

Pfizer

Suuria muutoksia pienillä teoilla

Asiasanat: #kasvu #strategia

Talent Vectia