Case Maintpartner Group

Palvelut tuotteiksi

Palvelut tuotteiksi

Fortumista vuonna 2006 irrotettu Maintpartner on yli kaksinkertaistanut liikevaihtonsa viidessä vuodessa ja kansainvälistynyt samalla reippailla askelilla. Yhtiön toiminta on perustunut pitkälti kokonaisvaltaisiin palvelusopimuksiin, joissa Maintpartner on vastannut asiakkaiden kunnossapidon toteutuksesta, kehityksestä aina varaosahankintoja myöten. Asiakkaat ovat kuitenkin yhä enemmän kiinnostuneita yksittäisistä palveluista, joiden sisältö voidaan määritellä yksiselitteisesti.

Yhteistyön tavoitteet

Yhtiö päätti tuotteistaa palvelunsa niin pitkälle kuin mahdollista. Yhtiö lähti kehittämään modulaarisia ja skaalautuvia palvelukokonaisuuksia, jotka reagoivat nopeasti asiakkaiden tarpeiden muutoksiin.

Tuotteistamistyö alkoi olemassa olevan palvelutarjoaman kartoittamisella. Tuossa vaiheessa arvioitiin palveluiden lisäksi muun muassa, miten palvelut on kuvattu ja viestitty henkilöstölle. Esiin kaivettiin toiminnan vahvuudet ja kehityskohteet. Näkemyksiä haettiin eri puolilta organisaatiota ja useista eri näkökulmista. Asiakkailta puolestaan haettiin arvioita siitä, millaisia haasteita asiakkaat kohtaavat omassa liiketoiminnassaan ja millaisia palveluita nämä tarvitsevat.

Tulokset ja businessvaikutukset

Yhtiölle syntyi yhdenmukainen kuvaus palveluista, niiden toteuttamisesta ja hinnoittelumallista. Yhtiö kuvasi, miten palveluita tuotetaan sekä miten niitä markkinoidaan ja myydään.   Kiinnostus palveluita kohtaan on kasvanut, kun asiakkaat ymmärtävät nopeasti, mitä ovat ostamassa. Asiakkaat pystyvät aiempaa paremmin arvioimaan jo etukäteen, miten palvelu vaikuttaa yrityksen tunnuslukuihin. Samoin asiakkaat tietävät, miten palvelun laatua voidaan mitata jälkeenpäin.

Samalla tavoin Maintpartnerin omat prosessit ovat tehostuneet. Muutos näkyy monessa portaassa myynnistä tuotantoon saakka.

”Kustannustehokkuus on parantunut, kun toteutamme palveluita enemmän standardoidulla mallilla projektimaisesti”, sanoo myynnistä ja markkinoinnista vastaava Tommi Kajasoja.

Samoin yhtiön tarjousten läpimenoajat ovat lyhentyneet.

Haluatko lukea koko casen?

Lataa tästä koko artikkeli.Kysy lisää

Risto Pennanen

Senior Partner

+358500 467 895

Asiasanat: #asiakaskokemus

Talent Vectia