Case Sinebrychoff

Löytöretki kasvun lähteille

Löytöretki kasvun lähteille

Panimoteollisuuden toimintaympäristö on asettanut kovat haasteet alan yrityksille. Kun toimintaympäristö haastaa, täytyy yrityksen vastata. Markkinajohtaja Sinebrychoff vastasi hakemalla voimakasta muutosta vanhaan strategiaan.

Uudessa strategiassa Sinebrychoff halusi korostaa entistä selvemmin, että kuluttajan ja jälleenmyyjien entistä parempi palvelu on yritykselle ylin tavoite, johon kaiken toiminnan tulee tähdätä.

Uudessa strategiassa toiminnan ajureita ovat juomakategorioiden sijaan suuremmat teemat, joita yhtiö kutsuu valteiksi.

”Paras asiakkaissa” tarkoittaa, että yhtiö kehittää entistäkin parempia yhteistyömalleja jälleenmyyjien kanssa. ”Kuluttajan valinta” tarkoittaa, että yhtiö haluaa ymmärtää kuluttajien valintoja yhä syvällisemmin.  ”Maineella menestykseen” ohjaa tekemään valintoja, jotka vahvistavat positiivista kuvaa yhtiöstä ja koko toimialasta. ”Sanoista tekoihin” on vahva sisäinen teema, joka patistaa tekemään sovitut asiat ja huolehtimaan, että toimintaedellytykset ovat kunnossa.

Tulokset ja businessvaikutukset

Uusien teemojen avulla toiminta on suunnattu yksittäistä juomakategorioista laajempiin asioihin, jotka ohjaavat yhteistyön lisäämiseen.   ”Yhden valtin toiminnan kehittäminen edellyttää usein, että jossain toisessa valtissa kehitetään jotain muuta asiaa”, toimitusjohtaja Pekka Tiainen kuvailee.

Vaikka yksittäiset brändit ovat erittäin tärkeitä, perustuu yrityksen, kuluttajien ja jakelijoiden toiminta yhtä brändiä laajempaan ajatteluun. Siksi myös yrityksen strategian täytyy ohjata henkilöstöä kokonaisvaltaiseen ajatteluun.

Kun yhtiö on valinnut tarkasti neljä kehittämisen kohdetta, alkaa yritykseen syntyä väistämättä yhä syvempää ymmärrystä kyseisistä teemoista. Tämä on välttämätöntä, että yritys pystyisi tuottamaan parempia innovaatioita, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin.

Haluatko lukea koko casen?

Lataa tästä koko artikkeli.Kysy lisää

Maria Sangder

Managing Consultant

+35850 3105108

Valmet

Investing in search of global talent

Mehiläinen

Asiakaskokemuksen ytimessä

Tekes

Kansallinen pelinrakentaja

Asiasanat: #kasvu

Talent Vectia