VMP
Monet yhteiskunnalliset murrokset ryskyävät henkilöstöpalveluyritys VMP:n ympärillä. VMP etsii muutoksista mahdollisuuksia.
Liiketoimintavaikutukset:
- VMP Group kasvanut henkilöstövuokrauksesta 6 yrityksen konserniksi
- Yhtiön liikevaihto on tuplaantunut 5 vuodessa ja tulos parantunut
- Uudenlaisia palveluita syntyy säännöllisesti
”Tämä toimiala on pankkien kanssa samankaltaisessa tilanteessa. Perusbisnes muuttuu voimakkaasti, ja jokainen täydentää sitä uusilla palveluilla”, sanoo henkilöstöpalveluita tarjoavan VMP Groupin konsernijohtaja Heimo Hakkarainen.
VMP:n ympärillä suurimpia murroksia ovat digitalisaatio, työn muutos ja Sote-uudistus. Murrokset voivat syödä vanhaa, mutta samalla ne avaavat uusia mahdollisuuksia.
MONTA ASKELTA KOHTI UUTTA
VMP on laajentunut henkilöstövuokrauksesta kuuden yrityksen konserniksi, joka tarjoaa muun muassa henkilöstön kehittämispalveluita, henkilöarviointia ja hoivapalveluita. Yhtiö on hyödyntänyt tehokkaasti digitalisaatiota kasvupolullaan.
”Tiedon analysointi parantaa asiakasymmärrystämme, jonka perusteella voimme kehittää uusia palveluita”, sanoo VMP Varamiespalvelun toimitusjohtaja Juha Pesola.
Yhtiö on tarttunut nopeasti muihinkin yhteiskunnallisiin muutoksiin. Sote-uudistuksen keskellä yhtiö käynnisti 11 Ely-keskuksen alueella palvelukokeilun, jossa VMP auttaa työttömiä työelämään.
Tämän tehnyt mahdolliseksi myös se, että julkisen sektorin ajattelutavat ovat muuttuneet.
”On turha vääntää kättä siitä, kuka työllistää ja kuka saa siitä kredittiä. Sekä yksityiselle että julkiselle toimijalle löytyy oma roolinsa”, sanoo Heimo Hakkarainen.
ENNAKOIVAA MYYNTIÄ
VMP on tehnyt vuosien aikana yhteistyössä Talent Vectian kanssa uuden strategian, etsinyt uusia liiketoiminta-alueita ja kehittänyt toimintamallejaan. Ennakoivan myynnin ja asiakaskokemuksen kehittäminen ovat esimerkkejä tärkeistä kehitysaskeleista.
Ennakoivan myyntiprosessin kehittäminen on muuttanut liiketoimintamallia merkittävästi.
Emme odota asiakkailta tarjouspyyntöjä, vaan etsimme asiakkaille kohdennettuja ratkaisuja, joista on hyötyä juuri kyseiselle asiakkaalle.”
Ennakoivassa myynnissä digitalisaatio on oiva apuväline. ”Kun robotit tekevät perusjuttuja, henkilöstö voi käyttää aikaansa asiakkaan kanssa. Sitä kautta asiakaskokemus paranee”, tiivistää Pesola.
Muiden toimialojen kokemusten tarjoaminen oli yksi oleellisen tärkeä panos, jonka Talent Vectia on tuonut kehityshankkeisiin. ”Jos vain sisäisesti keskustellaan, näkökulma jää helposti kapeaksi”, Hakkarainen sanoo.