Sote ja maakuntauudistuksen toteutuessa, sote-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy vuoden 2020 alusta uusille maakunnille. Uudistu muuttaa perustavaa laatua olevalla tavalla Suomen tai kuntayhtymien kuntien roolia palvelujen tarjoajana sekä valtion aluehallinnon roolia. Uudistus vaikuttaa yli 200 000 sote-ammattilaiseen. Sote-uudistuksen ytimessä oleva valinnanvapaus ja yhtiöittäminen tulevat olemaan iso muutos nykyiseen tilanteeseen. Organisaatioiden Uudistumisen tarve onkin tällä hetkellä suurempi kuin koskaan aiemmin.

Sote-alueiden osalta siirrytään uuteen toimintamalliin, jossa koko perustehtävä ja olemassa olo on kyettävä määrittämään uudestaan. Myös kunnat joutuvat pohtimaan perustehtäväänsä uudella tavalla. Kummassakaan edellä mainitussa tilanteessa ei voi enää nojata turvallisuushakuiseen tai stabiiliin tilanteeseen, vaan on löydettävä aito uudistuminen. Pelkkä sote-uudistus ei ole nyt ainoa haaste vaan myös disruptio palvelujen tuottamisen tavassa digipalvelujen myötä.

Talent Vectia on uudistamisen paras kumppani

Uudistus- ja muutossuunnitelman määrittäminen ammattimaisella tavalla hyödyntäen riittävästi ja tehokkaasti kertynyttä kokemustietoa vastaavista prosesseista, voidaan oleellisesti parantaa onnistuneen muutosprosessin todennäköisyyttä. Talent Vectian näkemyksellinen, kattava ja konkreettinen lähestymistapa perustuu erittäin vahvaan ja monipuoliseen kokemukseen vaativista muutoshankkeista julkisella sektorilla ja yksityisellä sektorilla.

Talent Vectia on ainoa alan toimija, joka kykenee tarjoaa kokonaisvaltaisen muutosprosessin johtamisen asiantuntijapalvelut aina strategiaprosesseista johtamisen, henkilöstön ja kulttuurin kehittämiseen; Hardwaresta peoplewareen.

Kysy lisää

Petri Leino

Head of Foresight, Senior Partner

+358 40 827 5577

Asiakkaitamme

Mehiläinen

Asiakaskokemuksen ytimessä

Espoo

Johtamisella tarina todeksi

SPR

Pienistä asioista suuri muutos

Talent Vectia