Yhä enemmän töissä käydään muun kuin pelkän työn takia – ihmisten halu kehittää ja toteuttaa itseään on oleellinen osa nykytyöelämää. Työssä koettu suurempi tarkoitus ja merkityksellisyyden tunne eivät ainoastaan sitouta vaan kohottavat onnellisuuttamme.

Työn merkityksellisyyden johtaminen kuuluu jokaisen johtajan agendalle. Työelämä on yhä oppimisintensiivisempää; luovuutta, uudistumiskykyä ja aloitteellisuutta vaativaa, jossa inspiraatio ja omistajuus ovat keskeisiä onnistumisen ajureita.

Luottamuksesta omistajuuteen

Autamme asiakkaitamme johtamaan organisaatioita ja sen ihmisiä motivaatiotekijöistä käsin. Meillä positiivinen psykologia ja systeeminen ajattelu kohtaavat liiketoimintaosaamisen. Yhdessä asiakkaan kanssa luomme parhaan uudistamisen tavan, löydämme intohimon hehkun tekemiseen ja strategian todeksi elämiseen.

Strategiseen onnistumiseen tarvitsemme merkityksellisyyden lisäksi suunnan – tähden taivaalle, tavoitteet ja dialogissa auki lausutut odotukset. Polun, jonka virstanpylväät on viitoitettu ja tarvittaessa dialogissa uudelleen sanoitettu. Onnistumisen tunnetta edistää vahvasti yhteenkuulumisen kokemus sekä mahdollisuus toteuttaa itseämme, päättää ja ottaa vastuuta. Mahdollisuus olla oman laivan kippari, jonka navigointitaitoihin luotetaan. Karillakin saa hetkellisesti käydä. Näihin keskeisiin tekijöihin liittyen arvostus ja luottamus ovat tunteita, joita haluamme ympärillemme synnyttää. Niiden kautta syntyy omistajuus ja sitoutuminen.

Palvelumme työn merkityksellisyyden johtamiseen:

  • Strategiset kulttuurin uudistamisohjelmat
  • Johtoryhmän kehittäminen
  • Johtajuusohjelmat

Uuden ajan johtamisen keskiössä ovat merkitykselliset kohtaamiset, älyllinen uteliaisuus, monimuotoisuuden arvostus, valtuuttaminen sekä yhteistyöhön ja ketterään kehitykseen perustuvan kulttuurin luonti. Mitä näistä haluaisit teidän organisaatiossanne vahvistettavan? Lähde kanssamme luomaan parempaa työelämää ja kohottamaan onnellisuusindeksiä.

 

Uuden ajan johtaminen raportti

Kysy lisää

Sini Lindholm

Head of Employee Experience & Leadership

+358 40 730 4909

Asiakkaitamme

Mehiläinen

Asiakaskokemuksen ytimessä

Teknos

Tähtää uusiin maaleihin

Espoo

Johtamisella tarina todeksi

Talent Vectia