Uratarina: Senior Consultant Millariia Wikman

Millariia Wikman työskentelee Senior Consultant -roolissa Talent Vectialla, pääasiassa strategiaprojektien parissa. Työaika menee projektien etenemisen varmistamiseen, sisällön tuottamiseen ja asiakastyöhön, mutta vastuisiin kuuluu myös osallistuminen uusien projektien tarjoustyöskentelyyn.

Miksi tulit Talent Vectialle töihin?

Opiskellessani maisterivaiheessa eräs professorimme esitti meille opiskelijoille kysymyksen siitä, mitkä asiat kutakin meistä motivoi työssä ja elämässä yleensä. Tästä alkoi omakohtainen pohdinta siitä, mikä on ollut yhteinen nimittäjä kaikissa itseäni motivoineissa asioissa siihen pisteeseen asti. Tämän pohdinnan lopputulemana oivalsin, että konsultin työssä kulminoituu kaikki näistä, ja niin käynnistyi sen oikean konsulttitalon etsintä itselleni.

Talent Vectiasta en ollut ennen rekryilmoituksen näkemista kuullut, mutta ilmoituksesta välittynyt positiivinen ja ammattitaitoinen kuva jäi mieleeni. Tutustuttuani yrityskulttuuriin tarkemmin olin vakuuttunut, että Talent Vectialla pääsisin toteuttamaan itseäni: kasvamaan ja kehittymään asiantuntijana sekä pureutumaan moniulotteisiin haasteisiin ja rakentamaan näihin ratkaisuja.

Miten vastuusi ovat kehittyneet Talent Vectialla?

Tulin Talent Vectialle vuoden 2017 alussa Associate Consultantiksi lähes suoraan koulun penkiltä ja ilman varsinaista kokemusta konsultoinnista. Jo heti ensimmäisinä viikkoina pääsin mukaan asiakasprojekteihin täysvaltaisena tiimin jäsenenä. Muistan, kuinka ensimmäisissä projekteissani lukuisat uudet käsitteet vain humisivat korvissani ja kuinka en millään meinannut saada otetta, siitä missä vaiheessa projektia olimme ja mitä oli tulossa seuraavaksi. Kuukausien saatossa projektien myötä niin käsitteet kuin prosessit ovat kuitenkin tulleet osaksi arkipäivää.

Näinä kahden vuoden aikana olen tähän asti ollut mukana 24 projektissa, jotka ovat edustaneet kaikkia kolmea liiketoiminta-aluettamme. Kunkin projektin myötä osaamiseni on kehittynyt, ja sitä myöten myös vastuuni ovat kasvaneet askel askeleelta. Viimeisen vuoden aikana olen päässyt toimimaan projektipäällikkönä yhdessätoista projektissa, aloittaen pienemmistä projekteista ja vähitellen johtamieni projektien koko ja kompleksisuus ovat kasvaneet. Samalla projektieni pääpainopiste on siirtynyt strategiahankkeisiin, joissa olen päässyt työskentelemään tulevaisuuden ilmiöiden ja näiden vaikutusten parissa.

”Olen meillä ollessani saanut tukea kasvulleni ja kehittymiselleni ja tämän lisäksi vastuuta ja mahdollisuuksia”, Millariia toteaa.

Miksi viihdyt täällä niin hyvin?

Talent Vectialla parasta on ollut mielenkiintoiset ja haastavat asiakasprojektit ja ehdottomasti ihmiset, joiden kanssa olen päässyt näihin projekteihin syventymään. Näiden kahden vuoden aikana jokainen työpäivä on antanut minulle jotain; oli se sitten oivallus, onnistumisen tunne tai oppimisen paikka.

Olen meillä ollessani saanut tukea kasvulleni ja kehittymiselleni ja tämän lisäksi vastuuta ja mahdollisuuksia vaikuttaa omaan työhöni: eli siis kaikkea mitä toivoin, ja enemmän.

Lue lisää uratarinoita →